Ga voor duurzaam en ga elektrisch rijden

De laatste paar jaren zie je ze steeds vaker rijden over de snelwegen en door de binnenlandse wegen; elektrische auto’s. De technologie van deze tijd zorgt ervoor dat er ook steeds nieuwere technieken en ontwikkelen worden voortgezet op het gebied van duurzaamheid en elektrisch rijden. Zo kun je nu met één klik op de knop een laadkabel of een laadpaal voor thuis kopen, kan je je elektrische auto in veel verschillende delen van de stad opladen én kun je bij Cable Soolutions alle informatie vinden over elektrisch rijden en plug-in hybride auto’s. Het wordt dus voor jou als consument steeds aantrekkelijker om elektrisch te rijden. Maar wat is er precies zo voordelig aan elektrische auto’s en de duurzaamheid daarachter? Lees verder om erachter te komen!

Elektriciteit is veel goedkoper dan de meeste andere gassen

Ten eerste is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat elektriciteit veel goedkoper is dan bijvoorbeeld benzine, LPG of diesel. Dit is vooral een groot voordeel wanneer je kijkt in de tijden waarin we leven. De prijzen van benzine en diesel blijven maar omhoog schieten door verschillende externe effecten. Zo ben je op dit moment een vermogen kwijt om je tank helemaal vol te tanken. Gelukkig hoef je als bestuurder van een elektrische auto hier niet bang voor te zijn. Hoewel de prijzen van elektriciteit ook hoger worden, zijn deze prijzen in verhouding met de prijzen van benzine en diesel een stuk aangenamer. Wil je dus goedkoper rijden? Lees je dan vooral in over elektrische auto’s.

Zelf opgewekte energie hergebruiken voor je auto

Daarnaast is het een groot voordeel dat je met je eigen opgewekte energie, je eigen auto kan bijladen. Hoewel dit in enige mate wat bizar klinkt, is niets minder waar. Hoe duurzamer jij je huis inricht, hoe voordeliger dit ook voor jou en je gezin wordt. Zo kan je er namelijk voor kiezen om zonnepanelen op je dak te plaatsen. Deze zonnepanelen vangen natuurlijk zonlicht op. Dit zonlicht wordt omgezet in energie. Deze energie die gevormd wordt, kun jij weer ‘hergebruiken’ voor je elektrische auto. De energie die je namelijk zelf opwekt, is daarom dus ook nog eens voordelig voor jou. Hierdoor ben je ook minder geld kwijt aan elektriciteit omdat je simpelweg je eigen elektriciteit opwekt in plaats van koopt.

Duurzaamheid en goed voor het milieu

Je weet waarschijnlijk al lang dat elektrisch rijden ook een stuk beter is voor het milieu om ons heen. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat een elektrische auto nooit helemaal geen koolstofdioxide uitstoot. Een elektrische auto stoot namelijk minder koolstofdioxide uit. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een elektrische auto helemaal géén fijnstof of stikstofoxiden uitstoot. Bovendien is het nog duurzamer wanneer je voor groene stroom kiest. Deze stroom is namelijk beter voor het milieu waardoor je eigenlijk ontzettend duurzaam bezig bent terwijl je óók nog eens gewoon auto kan rijden zonder schuldgevoel. Elektrisch rijden is dus helemaal zo gek nog niet! Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen in elektrische auto’s en de bijbehorende voordelen.

Gerelateerde berichten