Elektrisch rijden steeds populairder: dit is waarom

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan; steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Behalve dat het over een aantal jaar voor iedereen een verplicht dingetje wordt, stimuleert de overheid het nu ook al om jouw oude benzine- of gas slurper de deur uit te doen. Heb je nog twijfels, dan is dit artikel geschikt voor jou. Wij zetten namelijk op een rijtje waarom elektrisch rijden zo populair is. 

Tot op zekere hoogte goed voor je portemonnee

Omdat je je auto niet vol brandstof hoeft te gooien ga je zeker merken dat het allemaal een stuk goedkoper is. Het beste kun je je auto aan huis opladen in plaats van aan een publieke laadpaal. Dit scheelt je een hoop kosten. Houd er wel rekening mee dat de premie voor de autoverzekering wel iets meer kost in vergelijking met een ‘normale auto’. Dit is zeker niet altijd het geval en komt meestal doordat een elektrische auto in de aanschaf duurder is dan een gewone auto en daarnaast een hoger gewicht heeft, in verband met de accu die erin zit. De premie wordt dus niet hoger omdat het een elektrische auto betreft, maar valt dus vaak hoger uit door de aanschafwaarde en het gewicht van de auto. 

Steeds groter aanbod

Waar eerder vaak de Tesla’s de straat domineerden, zijn er nu steeds meer autofabrikanten die ook elektrische auto’s aanbieden. Er zijn zelfs merken die de ambitie hebben om vanaf 2030 alleen nog meer dit soort auto’s te gaan verkopen. Omdat het aanbod steeds groter wordt is een elektrische auto niet meer alleen iets voor ‘de rijken’. Ook de Jan Modaal van onze samenleving kan dus in een hippe bak rondrijden met een goed gevoel, met name door een goede elektrische autoverzekering. Ze worden dus steeds voordeliger in de aanschaf! En de laadpalen, die schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, wel zo handig. Is deze nog niet aanwezig bij jou in de buurt of wil je er zelf eentje laten plaatsen, dan kun je hiervoor een aanvraag doen bij de gemeente.

Milieu verbeteren begint bij jezelf

Tegenwoordig is het steeds hipper om bezig te zijn met het milieu. We zijn ons namelijk steeds meer bewust van de impact die wij mensen hebben hierop. Elektrisch rijden is beter voor het milieu omdat er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten. We hebben het hier over 40% minder c02 uitstoot dan bij een brandstofauto. Wil je helemaal groen? Laad jouw elektrische auto dan op met groene stroom. Op deze manier draag je een klein steentje bij aan een beter milieu. Voelt goed, niet?!

Andere rijervaring

Een andere reden waarom mensen voor elektrisch rijden kiezen is de totaal andere rijervaring die je hebt. Een elektrische auto maakt bijna geen geluid en vaak heb je minder pedalen om te bedienen tijdens het rijden. Het wordt je dus allemaal een stukje makkelijker gemaakt. Deze vorm van autorijden geeft mensen ook vaak een luxe-gevoel en dat is natuurlijk voor iedereen een leuke extra.

Gerelateerde berichten