Autoverzekeringen vergelijken voor de beste verzekering voor jouw auto

In Nederland is het wettelijk verplicht om, als je een auto bezit, deze minimaal WA te verzekeren. In de meeste gevallen echter zijn in Nederland de auto’s hoger verzekerd. Dat betekent dat de meeste auto’s WA+ (beperkt casco) zijn verzekerd. Nieuwe auto’s zijn meestal Allrisk verzekerd. Maar wat de beste verzekering is voor jouw auto, bepaal je geheel zelf. Alle verzekeringsmaatschappijen bieden minimaal drie verschillende soorten verzekeringen aan. Je kunt die verzekeringen ook nog uitbreiden. Met autoverzekering vergelijken kun je bepalen welke verzekeringsmaatschappij voor jouw auto de beste en/of de goedkoopste autoverzekering heeft.

Waarom zou je autoverzekeringen vergelijken?

In Nederland zijn enorm veel verzekeringsbedrijven waar je je auto kunt verzekeren. Al die maatschappijen berekenen op een andere manier de premie voor hun autoverzekeringen. Het zou natuurlijk fijn zijn als je altijd een aanbieding zou krijgen van een verzekeringsmaatschappij met de beste voorwaarden tegen de voordeligste prijs, maar helaas, dat gebeurt niet in onze maatschappij. Hier moeten we echt zelf voor zorgen. Dan is het een uitkomst dat je op een onafhankelijke website, autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Hiervoor heb je wel een aantal zaken nodig. Je moet bijvoorbeeld eerst uitzoeken welke verzekering het beste past bij jou en je auto. Ook het kenteken, de leeftijd van jou en van je auto en het aantal kilometers dat je gaat rijden zijn belangrijk.

Welke soort verzekering is passend?

Grof gezegd zijn er drie soorten autoverzekeringen te weten de WA – de WA+ (beperkt casco) – de Allrisk verzekering voor auto’s. De WA autoverzekering is minimaal verplicht in Nederland en hiermee wordt schade gedekt die jij veroorzaakt aan de tegenpartij. Je eigen schade wordt niet vergoed tenzij deze wordt veroorzaakt door een ander! De WA+ (beperkt casco) vergoed ook de schade die je veroorzaakt aan anderen, bovendien wordt schade door diefstal of inbraak, ruitschade en schade door storm of brand vergoed. De Allrisk verzekering vergoed ook nog schade door vandalisme en schade die jezelf hebt veroorzaakt. Het mag duidelijk zijn dat hoe meer een autoverzekering vergoed hoe hoger de kosten zullen zijn. In de meeste gevallen zijn auto’s tot een jaar of 6 Allrisk verzekerd. Tussen de 6 en 10 jaar zijn de meeste auto’s WA+ verzekerd en auto’s ouder dan 10 jaar worden meestal alleen WA verzekerd. Heb je echter niet voldoende spaargeld om, bij schade door jezelf veroorzaakt, een andere auto aan te schaffen, dan kun je ervoor kiezen de auto langer Allrisk te verzekeren. Let wel; je ontvangt in de meeste gevallen alleen de dagwaarde van de auto en niet de nieuwwaarde! 

Autoverzekeringen vergelijken

Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken, let dan goed op het eigen risico én de kleine lettertjes. Het kan zijn dat je een goedkopere verzekering kunt afsluiten, maar dat je bij (bepaalde) schade een hogere eigen bijdrage betaald. Ook het aantal schadevrije jaren is belangrijk. Kijk ook hoeveel je moet inleveren bij het claimen van een schade en of je vervangend vervoer krijgt tijdens het repareren van de schade. Naast het vergelijken van autoverzekeringen is het ook belangrijk dat je kijkt welke verzekeringen je nog meer moet afsluiten en wat die kosten bij de verzekeringsmaatschappij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een inzittende verzekering, een verkeers-rechtsbijstandsverzekering of een no-claim verzekering. 

Gerelateerde berichten