Nieuwe auto gekocht? Check dan ook je autoverzekering even!

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwe auto! We hopen dat je lange tijd plezier zult hebben van je nieuwe wagen. Als je huidige auto jonger is dan je vorige wagen, wat meestal het geval is, dan raden we je aan om even naar je autoverzekering te kijken. De kans is namelijk groot dat je vorige autoverzekering niet goed meer aansluit bij je nieuwe wagen. Daardoor kan het zijn dat je onnodige risico’s loopt en het is beter om deze te voorkomen. Ga er daarom even voor zitten en kijk even of je je autoverzekering ook moet aanpassen. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je ervoor kunt zorgen dat je binnen een paar minuten je verzekering weer helemaal up-to-date kunt brengen.

Waarom is de leeftijd van je wagen belangrijk?

De leeftijd van je wagen is belangrijk wanneer je een autoverzekering wilt kiezen. Je moet namelijk zorgen dat je een verzekering kiest die bij deze leeftijd aansluit. Dit komt voort uit het feit dat je autoverzekering gebaseerd is op de dagwaarde van je auto. Wanneer je een nieuwe auto koopt, is deze dagwaarde nog heel hoog. Naarmate je wagen ouder wordt, wordt de dagwaarde ook steeds minder. Dat heeft gevolgen voor je verzekering. Op een gegeven moment is het namelijk niet meer de moeite waard om schade te herstellen. De kosten van de reparatie stijgen dan boven de dagwaarde van je wagen uit. In dat geval is het economisch voordeliger om een andere wagen te kopen. Vandaar dat autoverzekeringen ook worden opgedeeld in categorieën op basis van leeftijd. Welke autoverzekering jij nodig hebt, hangt dus af van hoe oud je wagen is. Wij laten je zien hoe je je autoverzekering berekenen kunt.

Drie verzekeringen

Als je een nieuwe auto gekocht hebt, of een die maximaal zes jaar oud is, kun je het beste een all-risk autoverzekering nemen. Met deze verzekering ben je tegen bijna alle ongemakken verzekerd. Heb je een auto van tussen de zes en negen jaar oud, dan kun je een WA+ Beperkt Casco verzekering nemen. Deze verzekering dekt geen schade die jij aan je eigen wagen hebt toegebracht bij een ongeluk dat jij veroorzaakt hebt waardoor deze polis verschilt van de allrisk-verzekering. Andere vormen van schade, zoals door inbraak of door een aanrijding met een loslopend dier, worden wel uitgekeerd. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Deze polis is voornamelijk geschikt voor wagens van negen jaar en ouder. Je voldoet met deze polis aan je wettelijke plichten, maar kunt er zelf geen vergoeding voor opgelopen schade door laten uitkeren.

Wil je ook pechhulp?

Naast de basisverzekering, kun je ook nog aanvullende opties toevoegen. Met deze pakketten haal je meer uit je verzekering. Denk bijvoorbeeld aan de pechhulp verzekering. Met deze extra polis kun je voor een klein extra bedrag altijd een beroep doen op een monteur wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Check de site van je verzekeraar en sluit je nieuwe polis vandaag nog af.

Gerelateerde berichten