Wat zijn de mogelijkheden van kilometerregistratie voor een auto?

Misschien denk je nu waar is kilometertelling goed voor? Aangezien je ook een kilometerteller in het dashboard van de auto hebt zitten, welke ook bijhoud hoeveel kilometer de auto in totaal gereden heeft. Voor een particuliere auto is het ook minder aantrekkelijk, vooral een zakelijke auto kan er zijn voordelen uit halen. Dat heeft voornamelijk te maken met het privé rijden van een zakelijke auto en de beperkingen die erbij komen kijken. In deze blog gaan we in op het voordeel van kilometerrijden, daarnaast lichten we ook het privé rijden met een zakelijke auto toe. 

Het privé rijden met een zakelijke auto

Een zakelijke auto is een stuk goedkoper in de wegenbelasting dan een privé auto, dit verschil is vooral groot als je kijkt naar de wegenbelasting van een diesel. Omdat een diesel zakelijk een stuk goedkoper rijdt wordt het aantrekkelijk om deze ook privé te gaan gebruiken, alleen is dit niet helemaal de bedoeling vanuit de overheid. Je mag maar een kleine 500 kilometer privé rijden met een zakelijke auto, anders wordt het gezien als belasting ontduiken. 

Hoe helpt kilometerregistratie hiermee?  

De kilometerregistratie kan helpen bij het bewijzen in hoeverre je zakelijk of privé rijdt met de zakelijke auto. De kilometerregistratie werkt namelijk met een gps tracker welke precies kan laten zien wanneer je hoeveel kilometer hebt gereden. Mocht de belastingdienst gaan zeggen dat je meer dan 500 kilometer privé gereden hebt terwijl dit niet zo is, biedt deze tracker de mogelijkheid om te bewijzen hoeveel je daadwerkelijk hebt gereden. Zo kan deze tracker ervoor zorgen dat het veel tijd scheelt wanneer de belastingdienst moeilijk gaat doen, daarnaast kan het ook geld besparen wanneer er onterecht beslag gelegd wordt. 

De voordelen van rittenregistratie

Een rittenregistratie kan je veel gezeur met de belastingdienst schelen, het is namelijk ook een makkelijk hulpmiddel om te gebruiken. Er wordt namelijk een speciale gps tracker geplaatst in de auto, deze gps tracker is gelinkt met een mobiele app. Het voordeel van deze app is dat je gemakkelijk kunt zien hoeveel kilometer je hebt gereden bij welke rit op welke dag. En ook dat je de informatie makkelijk en snel bij de hand hebt, zo heb je het beste inzicht op de kilometers die je rijdt. Zo kun je heel makkelijk laten zien of een rit die je hebt gereden idd zakelijk hebt gereden, of dat je die rit juist privé hebt gereden. In plaats van dat je uit moet gaan van de kilometerteller van de auto zelf en moet werken met een boekje. 

Gerelateerde berichten