Bestelauto verzekeren? Zo doe je dat!

Wanneer je een bestelauto koopt, moet je deze verzekeren. Zonder bestelautoverzekering mag je de openbare weg namelijk niet op met het voertuig. Als je nog niet eerder een bestelauto verzekerd hebt, weet je mogelijk niet hoe je dit aanpakt. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij je namelijk hoe het verzekeren van een bestelauto in zijn werk gaat.
Bepaal wat de beste dekking is

Wie denkt dat iedere bestelauto op dezelfde manier verzekerd wordt, heeft het mis. Je bepaalt namelijk zelf de dekking van jouw bestelautoverzekering. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken, zetten wij hieronder de mogelijkheden op een rijtje.

1. WA
Voor bestelauto’s ouder dan 10 jaar wordt vaak een WA verzekering afgesloten. Je bent in dat geval verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit houdt in dat alleen schade die je met jouw bestelauto bij een ander aanricht vergoed wordt. Schade aan jouw bestelbus is niet verzekerd.

2. WA + Beperkt Casco
Heb je een bestelauto tussen de 5 en 10 jaar oud gekocht? Kies dan voor de dekking WA + Beperkt Casco. Hiermee verzeker je jouw bestelauto ook tegen de risico’s van brand, blikseminslag, storm, hagel, inbraak, diefstal en ruitschade.

3. WA + Volledig Casco
Wie met een bestelauto jonger dan 5 jaar de weg op wil, kan het beste kiezen voor WA + Volledig Casco. Je bent verzekerd voor de bovenstaande gevallen, maar deze dekking gaat nog een stapje verder. Schade aan jouw bestelbus door een aanrijding of vandalisme valt namelijk ook binnen de dekking. 

Bereken je premie

Wanneer je snel met een bestelbus de weg op wilt, sluit je mogelijk de eerste beste verzekering af die je tegenkomt. Verstandig is dit niet, want je betaalt dan waarschijnlijk onnodig veel premie. Daarom raden wij je aan om eerst de premie te berekenen voordat je een bestelautoverzekering afsluit. De premie hangt niet alleen af van de dekking die je kiest, maar kan per verzekeraar (sterk) verschillen. Wil je een bestelbus verzekeren? Maak dan altijd eerst een vergelijking. Je vindt zo niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste bestelautoverzekering.  

Sluit de juiste bestelautoverzekering af

Weet je inmiddels hoe je jouw bestelauto wilt verzekeren? Dan kun je de verzekering direct afsluiten. Doe dit online, bijvoorbeeld op 123bestelautoverzekering.nl. Nadat je jouw kenteken hebt ingevuld, worden de gegevens van jouw bestelauto opgehaald. Vervolgens dien je jouw persoonlijke gegevens in te vullen en kies je op welke manier je jouw bestelauto wilt verzekeren. Naast de drie dekkingen die we hierboven noemden, kun je er ook nog voor kiezen om jouw bestelbus aanvullend te verzekeren. In de vierde en laatste stap controleer je of je alle gegevens juist hebt ingevuld. Wanneer dit het geval is, bevestig je jouw aanvraag. Je mag dan direct met jouw bestelauto de weg op.

Gerelateerde berichten