Veilig rijden met een aanhanger achter je auto

Voor velen onder ons is het moeilijk om met een aanhanger te rijden. Je moet het verantwoord doen om ongelukken te voorkomen. In Nederland mag je met een aanhanger maximaal 90 kilometer per uur rijden. In sommige landen mag je harder rijden, maar het is wel verstandig, als je met je aanhanger naar het buitenland gaat, eerst te kijken hoe hard je er mag rijden en welke regels er zijn. Rijdt nooit harder dan 130 kilometer per uur met een aanhanger. De opzet is toch dat je veilig op de plaats van bestemming aankomt.

Let op de volgende zaken

Je mag een aanhanger nooit te zwaar beladen. Je moet er ook voor zorgen dat de lading niet kan verschuiven en het gewicht goed is verdeeld. De maximale kogeldruk, die op het typeplaatje van de trekhaak staat, mag niet overschreden worden.

Kijk ook, als je de aanhanger achter de auto hebt gekoppeld, of de koplampen niet te hoog staan. Als ze te hoog staan, moet je ze, voordat je gaat rijden, eerst bijstellen. Doe je dat niet, dan zullen veel tegenliggers je seinen door je hinderlijke verlichting. Controleer ook voor je vertrek met de beladen aanhanger je bandenspanning. Wanneer je je aan alle regels houdt, rijd je volkomen veilig met een aanhanger.

Producten vervoeren die aan bederf onderhevig zijn

Er zijn in de praktijk producten die aan bederf onderhevig zijn en toch vervoerd moeten worden. Voor deze producten is het belangrijk dat ze onderweg gekoeld worden. Wanneer het levensmiddelen zijn, die over een grote afstand vervoerd moeten worden, dan is het belangrijk dat ze tijdens het vervoer gekoeld worden. Zonder koeling zouden ze niet meer geschikt voor de consumptie kunnen zijn. Als startende ondernemer heb je daarvoor een geschikte koelwagen nodig. Je moet voor het vervoer van dergelijke producten een koelwagen kopen. Een geschikte koelwagen kopen is niet gemakkelijk.

Een koelwagen kopen of huren?

Voor het vervoer van producten die aan bederf onderhevig zijn, moet je een wagen met een koelsysteem hebben. Wanneer je als een startende ondernemer pas begint, kun je zeker eerst beter een geïsoleerde koelwagen huren. Wanneer je leveringen goed gaan lopen, dan is het verstandig om een koelwagen te kopen of je eigen bestelwagen te laten ombouwen. Je kunt zowel in kleine als grotere bestelwagens een koelmachine laten inbouwen.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Er zijn meerdere mogelijkheden, maar kijk daarbij vooral naar wat je nodig hebt. Het is niet alleen het inzetbereik. Kijk naar de laadruimte en temperatuur die je nodig hebt om je spullen te kunnen vervoeren. Moeten de producten naar het buitenland vervoerd worden, dan moeten ze ook langer gekoeld blijven. Laat je bij een koelwagen kopen goed adviseren, zodat je er na de aanschaf lang gebruik van kunt blijven maken.

Gerelateerde berichten