Pure luxe: de 2021 Rolls-Royce Ghost

De Rolls-Royce Ghost 2021 staat gepland voor release deze winter en brengt veel van de lange geschiedenis van uitmuntendheid en grootsheid van de luxefabrikant met zich mee. Toch belooft deze vertolking de slimste Rolls-Royce-nakomeling tot nu toe te worden.

Rolls-Royce’s Architecture of Luxury aluminium chassis en een zeer stille 12-cilindermotor zijn eigenlijk allemaal normaal. Maar in combinatie met de nieuwste technologieën van de moderniteit? Dat is een spook dat het onderzoeken waard is. Het is inderdaad de geest van extase.

Snelheid

Degenen die bekend zijn met het uitgaande model zullen zien dat veel onder de motorkap hetzelfde blijft. En waarom zou dat niet mogen? Als de 6,75-liter twin-turbo V-12-motor niet kapot is, waag het dan niet om hem te repareren. Vanuit zijn nauwkeurig ontworpen baai levert de 12-cilinder kolos 563 pk en 627 lb-ft koppel. Dat is een bijna onhandelbare hoeveelheid verve die de aandrijflijn pulseert en meer dan genoeg om de 2,85 ton zware aluminium constructie van de Ghost in 4,6 seconden van 0 naar 60 te laten glijden.

De achttraps automatische transmissie regelt al het schakelen, wat mooi aansluit bij de vierwielbesturing en de 50/50 gewichtsverdeling van de Grand Touring- machine.

Luxe

Met betrekking tot interieurspecificaties maakt Rolls overduidelijk dat maatwerk van de Ghost betekent dat de lucht je limiet is – nou ja, of je bankrekening. Wat het eerst komt. Daarom houden we het omwille van de beknoptheid (en waardigheid) bij het beschrijven van de standaardopties.

Open de klassieke Rolls-Royce deuren in koetsstijl (nu met gebarenbediening) en betreed de volledig weelderige cabine. Weelderige lederen bekleding met pijnlijk scherpe contrasterende biezen; dicht opeengestapelde tapijtvoering; een cabinebreed sterrenveld boven het hoofd dat kortstondig glinstert en opzichtig zou zijn als het niet zo betoverend was.

Rolls noemt hun styling graag ‘post-opulent’, maar weinig over deze nieuwe verbeelding lijkt ons een Ghost of weelde verleden. In feite lijkt de weelde ervan behoorlijk geworteld in de moderniteit.

Gerelateerde berichten