De ideale auto voor een gezinsvakantie

De ideale vakantie voor een gezin is de autovakantie, omdat deze veel vrijheid biedt om te stoppen wanneer dat nodig is. Maar welke auto is geschikt om mee te nemen op autovakantie met het hele gezin? Bekijk in deze blog waar jouw gezinsauto aan moet voldoen voor een ideale autovakantie. 

Zeeën van ruimte

Ieder autoritje met je kinderen neem je veel spullen mee, als je op vakantie gaat, wordt dit aantal nog eens verdriedubbelt. Waar laat je al deze spullen? In de ruime kofferbak natuurlijk. Dan heb je wel een ruime kofferbak nodig. We spreken van een ruime kofferbak als er minimaal 500 liter inpast. Het zijn vaak de stationwagens die over deze ruimte bezitten. 

Dakkoffer mogelijk?

Als gezin heb je nooit genoeg bagageruimte, dus dan kan een dakkoffer net die extra ruimte bieden die je nodig hebt. Bij het kiezen van een geschikte auto voor jullie vakantie, kun je kijken of er al dakdragers op de auto bevestigd zijn. Hier kun je dan een passende dakkoffer bij kopen. De ideale dakkoffer steekt aan de voorkant niet verder uit dan de voorbumper en steekt aan de achterkant maximaal een meter uit.

Niet iedere auto is even geschikt voor een dakkoffer. Kijk daarom bij de aanschaf van een nieuwe auto, ook naar de daklast van de auto. Een lage daklast betekent een lichte koffer en dus minder bagage op je dak. 

Trekhaak

Nemen jullie graag jullie eigen fietsen mee op vakantie? Of gaat de caravan ook mee? Dan is een trekhaak noodzakelijk. Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het dus belangrijk om te kijken of er al een trekhaak op zit. Is dit nog niet het geval, dan kun je deze gemakkelijk laten monteren bij de autogarage. Bij een nieuw te monteren trekhaak, zouden wij de afneembare trekhaak aanraden. Deze kun je voor gebruik monteren en als je hem niet meer nodig hebt, haal je de trekhaak er gemakkelijk af. 

Comfort ook achterin

Tijdens lange ritten wil je er ook zeker van zijn dat jouw kinderen comfortabel zitten. Let daarom bij het aanschaffen van een nieuwe auto op de breedte van de auto. In een brede auto kunnen er drie kinderzitjes naast elkaar. Gun je je kinderen graag wat extra ruimte? Ga dan voor een zevenpersoons auto. 

Nieuw en comfortabel

De nieuwe stationwagens zijn een stuk ruimer dan de oudere modellen. Mocht een nieuwe auto financieel lastig zijn, dan is het ook interessant om een gebruikte occasion te leasen. Dit zijn vaak nieuwe modellen die kort gebruikt zijn en weinig kilometers gereden hebben. Zo heb je direct een nieuwe, moderne en ruime auto, maar huur je deze per maand. Zo kun je de financiële last spreiden. Partijen als Private lease used zijn hierin gespecialiseerd en hebben een ruim aanbod. 

Gerelateerde berichten