De gloednieuwe Aston Martin Vanquish S is beestachtig lekker!

De tweede generatie van de Aston Martin Vanquish werd onthuld in 2012, toen het de DBS V12 verving en een naam herbruikte waar Aston Martin eerder mee werkte tussen 2001 en 2007. En alhoewel het design van het exterieur een evolutie is van de DBS, zorgden de One-77 elementen ervoor dat het een uniek plaatje werd binnen de Aston Martin line-up. In 2016 werd de bolide al geupdate met een getweakte motor en een achttraps automatische versnellingsbak, maar nu zijn de ontwerpers en techneuten wéér aan het werk gegaan…

“De atmosferische 6.0 V12 is goed voor 600 pk”

Tijdens de 2016 Los Angeles Auto Show eind vorig jaar werd namelijk een uitgebreide facelift tentoongesteld voor het modeljaar 2017. Na al eerdere een prachtige versie te hebben ontworpen door de beroemde carrosseriebouwer Zagato, heeft Aston Martin de standaard versie nu ook van updates voorzien aan zowel de binnen- en buitenkant. Net als het eerste-generatie model heeft de huidige Vanquish de S badge met facelift ontvangen, die normaal uitsluitend gebruikt wordt voor de hogere performance modellen van vele merken. Aston Martin’s ‘S’ staat echter vaak voor tussentijdse upgrades en extra vermogen.
“In de tweede generatie handhaafde de Vanquish de kracht met enorme technische vooruitgangen, zoals het gebruik van een koolstofvezel carrosserie en een eigentijdse vormgeving”, zegt Andy Palmer, Aston Martins president en CEO. “Nu gaan we met de Vanquish S nog een stapje verder en onderscheid het zich kundig van de nieuwe DB11. Het is een spectaculaire machine op alle vlakken, de Vanquish S is een geweldige toevoeging aan onze lijn”, vervolgt hij.

“In sportstand rijdt de Aston Martin Vanquish S rijdt scherper zonder in te leveren aan rijcomfort.”

De verbeterde Vanquish S zal worden verkocht voor ongeveer twee of drie jaar voordat het zal worden vervangen door een nieuwe grand tourer op basis van de DB11. Deze versie komt waarschijnlijk rond 2018 of 2018 op de markt. Tot dat gebeurt zijn we erg benieuwd wat de vernieuwde Vanquish op tafel zal brengen.

Gerelateerde berichten