Occasion leasen? 4 voordelen op een rijtje!

Eén van de grootste voordelen van private lease is dat je in een nieuwe auto kunt rijden zonder dat je direct een groot geldbedrag nodig hebt. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand om in de auto te mogen rijden. Is het maandelijkse bedrag je te gortig? Dan betekent dit niet dat private lease niets voor jou is. Je kunt namelijk ook een tweedehands auto leasen. In deze tekst zetten we de voordelen van occasion private lease op een rijtje.

1. Je betaalt een lager bedrag per maand

Laten we direct maar beginnen met het grootse voordeel van occasion private lease: je bent goedkoper uit. Het maandbedrag ligt namelijk lager dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Dit komt voornamelijk doordat jij niet de eerste eigenaar bent als je voor een tweedehands auto kiest. Aangezien het voertuig al enige tijd meegaat, is de waarde ervan gedaald. Voor het vaststellen van de leaseprijs die je per maand betaalt kijken leasemaatschappijen onder meer naar de waarde van het voertuig. Doordat tweedehands auto’s minder waard zijn dan nieuwe, betaal je vaak ook een lager bedrag voor het leasen van een occasion.

2. Je betaalt alleen de brandstof zelf

Een tweede voordeel van het leasen van een tweedehands auto is dat je alleen de kosten voor de brandstof zelf betaalt. Wat dat betreft verschillen occasion private lease en het leasen van een nieuwe auto niet van elkaar. Bij beide leasevormen zijn de kosten voor brandstof namelijk voor jouw eigen rekening. Zaken als onderhoud, banden en reparaties, verzekering, wegenbelasting, pechhulp in binnen- en buitenland en vervangend vervoer zijn vaak wel bij de maandprijs inbegrepen. Ga hier overigens niet klakkeloos vanuit, want dit kan per verzekeraar verschillen.

3. Aanbod wordt steeds groter

Als je een aantal jaar geleden een tweedehands auto wilde leasen, was het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Destijds waren er namelijk nog niet bijzonder veel occasions beschikbaar voor private lease. Dit is inmiddels wel anders. De vraag naar private lease tweedehands is de laatste jaren namelijk steeds verder toegenomen, waardoor het aanbod niet achter kon blijven. Vandaar dat je inmiddels uit een groot aantal tweedehands auto’s kunt kiezen.

4. Soms kun je de auto direct meenemen

Wie een nieuwe auto leaset, moet soms behoorlijk lang wachten voordat het voertuig beschikbaar is. Leasemaatschappijen hebben nieuwe auto’s namelijk niet altijd op voorraad. Voor tweedehands auto’s geldt dit vaak wel. Hierdoor duurt het doorgaans niet lang voordat je de auto op kunt halen. Soms kun je hem zelfs direct meenemen na het tekenen van het leasecontract. Reken hier overigens niet te veel op, want het kan zijn dat de auto eerst nog gecontroleerd moet worden voordat je hem op kan halen. Toch heb je hem vaak veel sneller in je bezit dan een nieuwe leaseauto.

Gerelateerde berichten