Ben je veel onderweg? Hier een paar tips om geld te besparen!

Niet alleen de aanschaf van een auto is steeds duurder, ook de maandelijkse kosten zijn de laatste tijd erg gestegen. Om de kosten enigszins te kunnen drukken is het daarom van belang om een actief op de kleintjes te gaan letten. Met een paar kleine aanpassingen is het al mogelijk om maandelijks geld te besparen. We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet die je een idee kunnen geven over hoe je geld zou kunnen besparen als auto eigenaar. 

Beperk vaste kosten

Als je van plan bent om een nieuwe auto aan te schaffen, dan is het van belang om niet alleen te kijken naar de staat van de auto, maar ook naar de gevolgen die de aanschaf heeft voor maandelijkse vaste kosten. Deze kosten zijn namelijk erg afhankelijk van het type auto, het brandstofverbruik en het gewicht. Zo kun je op een verzekering besparen wanneer een auto een lage dagwaarde heeft, je zult dus aanzienlijk meer betalen voor een nieuwe auto. Daarnaast hebben deze aspecten invloed op de wegenbelasting die je gaat betalen. Voor een lichte auto betaal je bijvoorbeeld veel minder dan voor een zware auto. Ook het type brandstof dat een auto verbruikt is van belang. Zo zullen auto’s die rijden op diesel, niet zo gunstig uit zijn als auto’s die rijden op benzine. Houd hier dus rekening mee.

Bespaar op variabele kosten

Daarnaast is het van belang om te kijken naar de variabele kosten. Gebruik bijvoorbeeld een app die aangeeft waar je gratis of voor weinig geld kunt parkeren. Dit kan maandelijks veel schelen als je veel onderweg bent, vooral in drukke steden. En kijk dan natuurlijk ook meteen even waar je goedkoop kunt tanken of de auto op kunt laden. Als je elektrisch rijdt kun je kiezen voor een laadpaal voor thuis. Een laadpaal kopen kan zeker op lange termijn de kosten erg drukken omdat er hoge tarieven gerekend worden bij de openbare laadpalen. Ook het onderhoud van een auto heeft veel invloed op de variabele kosten. Daarom raden we zeker aan om een auto met regelmaat te laten controleren. Zo kun je slijtage zoveel mogelijk beperken en voorkomen dat je stil komt te staan op de weg.

Autoverzekering

We hebben het al even kort gehad over een autoverzekering, ook op deze kostenpost kun je flink besparen als je wat onderzoek doet. Zo zijn er bepaalde verzekeraars die je een korting geven wanneer je er meerdere verzekeringen afsluit. Kijk naar de mogelijkheden bij jouw verzekeraar. Ook is het van belang om ieder jaar weer alle verzekeraars te vergelijken. Vaak kun je hierdoor tot wel een paar tientjes besparen.

 

Gerelateerde berichten