Porsche 911 Speedster 70th Anniversary

Porsche heeft zichzelf een uitstekend cadeau gegeven voor de 70e verjaardag van zijn sportwagens: de 911 Speedster is een road-ready en buitengewoon opwindende sportwagen. Een gerucht was het al langer, maar nu is het ook echt officieel: de nieuwe 911 Speedster zal in 2019 rondscheuren op de snelwegen.
Het jubileummodel smeedt een koppeling tussen de allereerste Porsche 356 ‘No. 1 ‘Roadster, die op 8 juni 1948 zijn exploitatievergunning ontving, en de Porsche-auto’s van vandaag. Met zijn historisch nauwkeurige uitvoering weerspiegelt het 911 Speedster-concept de merkessentie van de in Stuttgart gevestigde sportwagenfabrikant met pure precisie. Een pure rijervaring is de belangrijkste nadruk van de auto. De aandrijftechnologie is afgeleid van de huidige GT-modellen. Het werd ontwikkeld in het Porsche Motorsport Center, de geboorteplaats van de 911 GT2 RS en, meest recent, de GT3 RS.

Aandrijflijn

Onder het koetswerk vertrouwt het Speedster-concept van de 911 op de modernste componenten. Het chassis is hoofdzakelijk afkomstig van de 911 GT3, met contrasterende hoogglans gepolijste details op de imposante 21-inch velgen in Fuchs-design. De GT-ontwikkelaars droegen ook bij aan het uitlaatsysteem met titanium pijpen. Ook de aandrijflijn, die een handgeschakelde zesversnellingsbak omvatte, is afkomstig van de GT3.
De voorvader van de Porsche Speedster-modellen, de 356 1500 America Roadster, had een aluminium behuizing die volledig was vervaardigd met de hand. Hij woog 60 kilo minder dan de 356 Coupé en zijn topsnelheid van 175 km / u met zijn 70 pk viercilinder platte motor was op dat moment een indrukwekkende prestatie. Tegen 2010 waren acht verschillende series en speciale modellen gemaakt met de ‘Speedster’-nickname.

500pk

De zescilinder motor in de conceptstudie leverde meer dan 500 pk. Verwacht dat het productiemodel ook de carbonvezelversterkte carrosseriepanelen en de specificaties van de 911 GT3 Touring-pack zal overnemen. We hebben het over een atmosferische 4,0-liter 6-cilinder met 500 pk aan de achterwielen via een handgeschakelde zesversnellingsbak. De auto krijgt ook een titanium uitlaatsysteem.
De fabrikant van sportwagens vierde het jubileum naast de presentatie van de Speedster ook met tal van activiteiten over de hele wereld gedurende 2018. Op 9 juni nodigde Porsche fans uit voor zijn Sports Car Together Day op locaties over de hele wereld. De festiviteiten werden afgesloten met het “Sound Night” -evenement dat voor het eerst plaatsvond in de Porsche Arena in Stuttgart op 13 oktober.

Gerelateerde berichten