Lewis Hamilton heeft naar verluidt zijn Pagani Zonda 760LH verkocht

Lewis Hamilton heeft naar verluidt zijn unieke paarskleurige Pagani Zonda 760LH na zeven jaar eigendom verkocht. Het nieuws van de verkoop komt slechts een week na het controversiële verlies van de 36-jarige Mercedes-AMG-coureur in het Formule 1-kampioenschap in Abu Dhabi.

De AMG-aangedreven V-12-supercar is volgens de zondaregistry op Instagram verkocht aan een nieuwe eigenaar in het Verenigd Koninkrijk . Het is een van de slechts vijf officiële “760” Zonda’s die zijn gebouwd, maar de enige die de bijnaam “LH” draagt ​​(uiteraard staat LH voor Lewis Hamilton). Het is ook een van de weinige Zonda 760’s die alle 750 pk en 575 lb-ft koppel naar de achterwielen stuurt via een echte handgeschakelde zesversnellingsbak in plaats van een automatische versnellingsbak met enkele koppeling en schakelpeddels.

Hamilton nam de 760LH in 2014 in ontvangst en bewaarde de auto in Monaco, waar hij hem meerdere keren heeft gezien. Hamilton was in 2015 betrokken bij een klein ongeval waarbij de auto betrokken was, maar liet deze snel repareren.

Omdat hij helemaal uniek is, weten we zeker dat deze auto veilig is weggestopt in een privécollectie in een of andere geklimatiseerde garage, om nooit meer door het publiek te worden gezien. Dat is jammer, want we hebben genoten van het zien van de auto door de jaren heen af ​​en toe op autospotterkanalen te zien.

Gerelateerde berichten