Hovenier en op zoek naar een bestelbus? Dit zijn de beste

bedrijfswagen

Het werk van een hovenier vereist een arsenaal aan gereedschap: grasmaaiers, bladblazers, grondboren, harken, schoppen, planten, meststoffen, kruiwagens en een scala aan andere benodigdheden. Dat vergt niet alleen ruimte, maar ook een slimme indeling van de bedrijfswagen. Om je op weg te helpen, hebben we een selectie gemaakt van de 3 beste bussen voor hoveniers.

Iveco Daily & Iveco Daily Chassis

De Iveco Daily vereist mogelijk een iets hogere investering, maar dan heb je ook een bedrijfswagen van topkwaliteit, met efficiënt brandstofverbruik én voldoende ruimte voor alle gereedschappen van een hovenier. De Daily behoort tot de grootste bedrijfswagenmodellen, met uitvoeringen tot wel 7,5 meter lang, meer dan 5 meter laadruimte en een laadvolume van bijna 20 m3. Daarmee kan je zelfs een kleine graafmachine vervoeren in je bestelbus.

Vooral met de Iveco Daily Chassis cabine- of open laadbak uitvoering is dit goed mogelijk. Een bakwagen is voor hoveniers een goede optie, zo lang je zorgt dat alle apparatuur tijdens het rijden stevig is bevestigd. Dankzij het solide stalen chassis behoort de Iveco Daily tot de bussen met het grootste laadvermogen. De krachtige motor zorgt bovendien voor een comfortabele rit, zelfs wanneer de bus volgeladen is.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter staat hoog genoteerd in verschillende ranglijsten en dat is niet zonder reden. Het is een van de grootste en sterkste bussen op de markt. Met een laadvloer van 4,3 tot wel 9,2 m2 biedt hij voldoende ruimte om alles mee te nemen wat je nodig hebt. Zelfs grote bomen en materialen voor tuinhuisjes kun je erin vervoeren, mits je de bus slim inricht.

Volkswagen Transporter & Transporter Pick-up

Hoewel de Volkswagen Crafter ook geschikt is voor hoveniers, kiezen we als derde bus toch voor de Volkswagen Transporter. Het kan als hovenier namelijk handig zijn om een iets compactere bus te hebben, zodat je gemakkelijker kunt manoeuvreren in stedelijke gebieden. De Transporter is compacter en wendbaarder, maar behoort nog steeds tot een van de grootste bestelbussen in het middensegment. Kies je voor een Transporter met open laadbak (pick-up), dan is voldoende ruimte ook gegarandeerd.

Advies: denk aan de inrichting van de bedrijfswagen

De eisen die aan je bus worden gesteld als hovenier verschillen van die van andere beroepen, zoals schilders of pakketbezorgers. Het efficiënt en veilig opbergen van tuingereedschap is essentieel, net als het gemak en de snelheid waarmee je die materialen erbij kunt pakken. Een slimme bedrijfswagenindeling draagt daaraan bij.

Tuingereedschap kan de vloer snel beschadigen en als hovenier breng je waarschijnlijk veel tijd buiten door, waardoor je vaak met modderige schoenen de bus instapt. Zorg daarom voor een eenvoudig schoon te maken vloer en leg beschermende matten om schade te voorkomen.

Vrijblijvend advies

Bij Dutch Vans bieden we diverse mogelijkheden om je bedrijfswageninrichting op maat te maken. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze diensten!

Gerelateerde berichten