Deze Ferrari is maar één keer verkrijgbaar: de exclusieve BR20 wordt op maat gemaakt

De Ferrari BR20 is Maranello’s jongste telg in een maatpak en onderstreept de inspanningen van de Italiaanse autofabrikant om steeds vaker sportwagens aan te bieden die speciaal op de klant zijn afgestemd. Hoe absurd hun individuele ideeën ook zijn.

De Ferrari BR20 bewijst dat niet alle sportwagens hetzelfde zijn. Want in Maranello hebben welgestelde klanten de mogelijkheid om hun nieuwe auto op maat te laten maken. Elk (speciaal) verzoek, hoe absurd ook, is het bevel van de Italianen, mits de nodige verandering beschikbaar is. Dat is ook het geval bij de nieuwste unieke Cavallino Rampante: de Ferrari BR20 is ontworpen en gefabriceerd naar de wensen van de klant – en laat zien hoeveel speelruimte klanten daadwerkelijk hebben op weg naar een uniek eenmalig model. (Lees ook: Custom-made Lamborghini – Deze open hypercar met 770 pk is uniek )

Geïnspireerd door het verleden, ontworpen voor vandaag

De nieuwste one-off van Ferrari is een tweezits V12 coupé gebaseerd op het platform van de GTC4Lusso. “Zijn filosofie en ontwerp verwijzen op een slimme manier naar de geweldige Ferrari-coupés van de jaren vijftig en zestig, maar zonder de minste zweem van nostalgie”, zei de autofabrikant.

De twee achterstoelen van de GTC4Lusso zijn verwijderd om de Fastback-lijn een nog dynamischer uiterlijk te geven. Ferrari legt uit: “De nieuwe oplossing voor het ontwerp van de cabine wekt de indruk van twee bogen die zich in de lengte uitstrekken van de A-stijl tot de achterspoiler. In de achterkant van de boog is door het uithollen een aerodynamisch kanaal gecreëerd, waarbij de luchtuitlaat wordt afgedekt door de zwarte achterkuip onder de spoiler.” De zwarte verf is ook terug te vinden op het dak en sluit visueel aan op de voorruit om de cabine lichter te laten lijken. De twee ronde uitlaatpijpen van de Ferrari BR20 zijn speciaal ontworpen voor het speciale model. Daarnaast vestigen een aantal koolstofvezeldetails de aandacht op de hoekige, om de krachtige uitstraling van de sportwagen te onderstrepen.

Maatwerk producten bij Ferrari steeds meer in beeld
Met het speciale verzoekprogramma wil Ferrari unieke stukken creëren die zich kenmerken door een bijzonder exclusief design. Alle modellen worden vervaardigd volgens de individuele wensen van de klanten, zodat ze een eenmalige sportwagen hun eigen kunnen noemen. Het bedrijf volgt daarmee de huidige trend naar meer individualisering, wat ook voor andere automerken een prioriteit is. Zo vertrouwen Bentley en Rolls-Royce al lang op unieke maatwerkmogelijkheden en hebben ze met Mulliner en Bespoke zelfs hun eigen afdelingen opgezet om aan alle klantwensen te kunnen voldoen.

Bij Ferrari blijft een ontwerpteam van de “Centro Stile” de ideeën van de klanten ontwikkelen. Het duurt gemiddeld een jaar voordat het definitieve ontwerp de straat op rolt met de gebruikelijke uitvoering van Maranello. Alleen dan kan met zekerheid worden gezegd dat de sportwagen ook het logo van Cavallino Rampante verdient. Overigens is de Ferrari BR20 ontworpen voor een vaste klant van de autofabrikant. Tot nu toe heeft niemand ons willen vertellen wat het unieke model kostte. Eén ding is echter zeker: Ferrari zal zeker goed betaald worden voor minstens een jaar ontwikkelingswerk.

Gerelateerde berichten