De Lamborghini Aventador S is sneller én vetter

Ze mogen dan dezelfde naam delen, de Lamborghini Aventador S heeft bar weinig gemeen met zijn S-loze voorganger. Wat wél te verwachten was, is dat hij een stuk krachtiger is. De supercar heeft naast een nieuw uiterlijk ook de nodige technische updates gekregen. Én wat anabolen onder de motorkap, niet te vergeten.

“Daarmee sprint hij in 2,9 tellen naar de 100 km/h en tikt hij precies zes tellen later 200 km/h aan”

De atomosferische V12 is al verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals de 700 pk in de ‘standaard’ Aventador of bijvoorbeeld 750 pk in de Lamborghini SuperVeloce. In de Lamborghini Aventador S levert het blok 740 pk bij 8400 toeren en maximaal 690 Nm bij 5500 toeren. Daarmee sprint hij in 2,9 tellen naar de 100 km/h en tikt hij precies zes tellen later 200 km/h aan. Naar 300 km/h sprinten doet hij in totaal in 24,5 seconden en zijn topsnelheid is elektronisch begrensd op 350 km/h, net als bij zijn voorganger.
Eenmaal plaatsgenomen in de brute Italiaan, kan je kiezen voor verschillende rijmodi. Kies je voor Strada, dan is hij geoptimaliseerd voor gebruik op straat. De Sport-modus zorgt ervoor dat ruim negentig procent van de krachtig door de achterwielen wordt gepompt, wat perfect is voor bochtige wegen. Stugge dempers, nog directere besturing en een snellere gaspespons krijg je in ‘Corsa’. Dan gaat tachtig procent van het koppel naar de achterwielen, volgens Lamborghini ideaal voor op het circuit.
In Nederland zal de Aventador S een flink prijskaartje krijgen, namelijk ruim €471.000 euro, zo’n 35.000 euro duurder dan de Aventador LP 700-4.

Gerelateerde berichten