De Aston Martin V-12 Vantage komt terug voor een laatste editie

De Aston Martin V-12 Vantage komt terug. Na een onderbreking van vier jaar die begon met het herontwerp van de standaard V-8 Vantage, keert de V-12-aangedreven sportwagen terug voor één Final Edition-model in 2022.

Het nieuws komt van een teaservideo vrijgegeven door Aston Martin , met een knetterende V-12-uitlaat en een gloeiende, geanimeerde V-12-badge. “Ga nooit stilletjes weg”, luidt de slogan, met de begeleidende release die opmerkt dat, “[i]t’s not just a Limited Edition, it’s a Final Edition.” Dat bevestigt dat, aangezien Aston uitsluitend overstapt op AMG-motoren, de legendarische V-12 de line-up zal verlaten.

Aston heeft geen verdere details vrijgegeven over de terugkeer van de V12 Vantage na de releasedatum van 2022. Maar het is niet moeilijk te raden welke V-12 het bedrijf zal gebruiken. Aston Martin heeft er nu nog maar één te koop, een 5,2-liter twin-turbo V-12 die 715 pk levert in de DBS Superleggera en 630 pk in de DB11 . De laatste V-12 Vantage S , die in 2017 uit productie ging, gebruikte een atmosferische V-12 die 565 pk leverde. Het is onwaarschijnlijk dat natuurlijke aspiratie een comeback zal maken in deze toepassing, maar aangezien de opties een vrij ademende V-12 of een 600-plus pk Vantage zijn die ongelooflijk klinkt, kan Aston hier niet fout gaan.

Gerelateerde berichten