1979 Chevrolet A-Team Van: een camper voor actiehelden

Droomt u ervan de politie te ontwijken terwijl u in uw camper rondrijdt, terwijl uw voertuig schot na schot absorbeert terwijl u door stadsstraten slingert? Wanneer een reclamebord op de snelweg een denkbeeldige kortere weg blokkeert, stel je je dan voor dat je gas geeft? Lijken gaten van 50 voet haalbaar in een busje?

Als dat zo is, hebben we de veiling voor jou, gekke dwaas. Dat klopt – een officieel gelicentieerde 1979 A-Team Chevrolet Van staat zonder reserve bij Worldwide Auctioneers. Dus lock and load, 80’s action fans: we gaan schurkenstaten.

I love it when a plan comes together

De typische GMC-bus van het A-Team staat alom bekend om zijn waanzinnige coole esthetiek en robuuste prestaties op het scherm gedurende vijf seizoenen van white-knuckle-tv. Het met gevechtsuitrusting uitgeruste voertuig hield stand tegen een voortdurende aanval van extreme uitdagingen. Een burgerwachtploeg onder leiding van sergeant “BA” Baracus (beroemd gespeeld door Mr. T) loodste het door schermutseling na schermutseling. Drugsbaronnen pompten het busje routinematig vol met heet lood en het A-Team verfrommelde het brutaal in snelle achtervolgingen. Maar het heroïsche voertuig zette door, zijn dreigende bronskleurige, zwarte en rode verflaag smeulende.

De bestelwagen die wordt geveild is het evenbeeld van de beroemde rig van ‘BA’ Baracus, van de onmiskenbaar coole rode spoiler tot de gitzwarte grillbeschermer en gelakte lichtmetalen velgen. In ijverige service aan nauwkeurigheid, verwisselden outfitters alle badges van Chevrolet naar GMC.

Het gevechtsklare interieur is ook lasernauwkeurig. Tweerichtingsradio’s worden op het bedieningspaneel boven het hoofd gemonteerd, vier afzonderlijke kuipstoelen bieden plaats aan elk ex-militair teamlid en gesimuleerde wapens zijn opgeborgen op prominente en strategische posities. Ten slotte kan een (gesimuleerd) .50-kaliber machinegeweer in de bagageruimte achterin worden gemonteerd – klaar voor de meest huiveringwekkende actiescènes die Hollywood naar je kan gooien.

Gerelateerde berichten