De beste manier om een auto zakelijk te leasen vind je hier

Van bedrijfsbusjes tot bedrijfsauto’s, je kan het allemaal leasen. Met een eigen bedrijf moet je natuurlijk veel geld investeren anders kom je nergens. Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden en als je dan ook nog een gloednieuwe auto moet kopen ben je nog verder van huis. Maar gelukkig zijn er veel meer opties dan gewoon een auto kopen. De beste tip is dan ook: Lease zakelijk. Als je gaat leasen ben je sowieso al minder geld kwijt dan dat je een nieuwe auto koopt. Daarnaast zijn er vele lease opties die perfect zijn voor bij je eigen bedrijf.

Zakelijk leasen

De twee bekendste lease opties zijn, operational lease en financial lease. Bij financial lease is de auto helemaal van jou en betaal je een standaard bedrag per maand. Bij operational lease is de auto van het leasebedrijf en huur je als het ware de auto. Dan is er naast deze twee opties ook nog een andere optie. Dit is namelijk occasion lease. Dat is van alle opties de goedkoopste, en dus perfect voor als je een auto nodig hebt voor je eigen bedrijf.

Bij occasion lease, lease je een tweedehandsauto. Je zal het misschien niet denken maar dit heeft vele voordelen. Zo zijn de auto’s vaak snel beschikbaar en het aanbod is veel groter. Je hebt dus meer keuze en de auto staat ook nog eens sneller voor je klaar. Bij het woord tweedehands haken veel mensen gelijk al af. Dit is helemaal niet nodig want de auto’s zijn vaak nog ontzettend jong en kunnen nog jaren mee.

Bespaar geld

Daarnaast is het ook nog eens veel goedkoper. De vraagprijs van een tweedehandsauto is nou eenmaal lager dan een gloednieuwe auto. Als je dit bedrag maandelijks afbetaald heb je dus voor een koopje een prachtige leaseauto. Op deze manier bespaar je veel geld wat je dan weer kan investeren in je onderneming.

Als je dacht dat dat al genoeg voordelen waren dan heb je het mis. Naast dat de auto zelf al goedkoper is, is de BTW verrekenbaar, je hebt een lagere bijtelling en de rente is ook nog eens aftrekbaar.

Groot aanbod

Zoals eerder gezegd is het aanbod van occasion leaseauto’s ontzettend groot. Van Volkswagen polo’s tot een Mercedes Benz auto of zelf een Mercedes Benz busje. Wat voor bedrijf je ook hebt er is altijd wel een auto die bij jou en je bedrijf past.

Gerelateerde berichten